Upoznajte modele Omron tlakomjera i izaberite najbolji za sebe

Omron tlakomjeri
Medikor stručni tim
Datum objave: 03.07.2021.

Visok krvni tlak (hipertenzija) ozbiljan je zdravstveni problem koji može dovesti do niza drugih problema, poput srčanog udara, zatajenja srca i moždanog udara. Prevalencija hipertenzije u većini zemalja pokazuje tendenciju rasta. Porast hipertenzije u svijetu posljedica je starenja populacije, ‘epidemije’ pretilosti, prekomjernog unošenje kuhinjske soli i nedovoljne tjelesne aktivnosti.

Mjerenje krvnog tlaka temeljna je pretraga u postavljanju dijagnoze, ključna je pri donošenju odluke o početku i načinu liječenja te u praćenju bolesnika.

Što se tiče kućnih uređaja za mjerenje krvnog tlaka, Omron je pouzdan brend koja pruža točne i precizne rezultate koji će vam pomoći da preuzmete kontrolu nad svojim zdravljem. Kontrolom krvnog tlaka kod kuće na vrijeme možete uočiti promjene vrijednosti krvnog tlaka, a te bi informacije mogle pomoći vašem liječniku da pravovremeno otkrije potencijalni problem, postavi dijagnozu i odredi liječenje.

Ako vam je liječnik već dijagnosticirao visoki krvni tlak, primjena tlakomjera kod kuće omogućuje vam praćenje učinka liječenja kako biste vidjeli kako reagirate na terapiju, promjenu lijekova, promjenu prehrane i vježbanje. Mjerenje krvnog tlaka kod kuće omogućuje vam lakše opuštanje i fleksibilnost mjerenja u različito doba dana. Očitanja krvnog tlaka upisana u dnevnik mjerenja možete pokazati svom liječniku koji onda može lakše procijeniti učinkovitost vašeg liječenja i kontroli hipertenzije.

Omron nudi toliko modela da može biti teško odabrati koji je model najbolji za vas.

Budući da je tlakomjer dizajniran za svakodnevnu upotrebu, važno je odabrati uređaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Precizan. Jednostavan za korištenje. Prijenosan ... različite vrste tlakomjera  imaju svoje specifične prednosti.

Pogledajte naš vodič za kupnju kako biste pronašli informacije  koji su vam potrebne za odabir idealnog OMRON tlakomjera za Vas ili članove Vaše obitelji.

Za početak par općih informacija o OMRON tlakomjerima.

 

Povijest OMRON tlakomjera

Bilo je to 1973. godine kada je Omron razvio svoj prvi elektronički tlakomjer - HEM-1 (ručni tlakomjer). Ovaj tlakomjer  debitirao je negdje u vrijeme kada je pojam mjerenja krvnog tlaka kod kuće još uvijek bio neuobičajen u društvu. Prvi digitalni tlakomjer "digitalni tlakomjer  za kućnu upotrebu (HEM-77)", dovršen je 1978. godine. Od tada je Omron neprestano radio na unapređenju tlakomjera za kućnu upotrebu, razvijajući  vrhunsku tehnologiju uz kontinuirano usavršavanje i uz suradnju s medicinskim stručnjacima. OMRON je pomogao u  stvaranju  kulture „mjerenja krvnog tlaka kod kuće". Danas OMRON ima najveći udio na svjetskom tržištu tlakomjera za kućnu primjenu.

U razvoju tlakomjera, Omron se zalaže za postizanje najveće moguće preciznosti i jednostavnosti upotrebe. Osnivač Omrona je Kazuma Tateishi. U razvoju medicinskih uređaja cilj mu je bila prevencija bolesti prije nego što se javi, preuzimanje kontrole nad svojim zdravljem. Povišeni krvni tlak ili hipertenzija je tiha podmukla bolest, koja godinama ne mora pokazivati nikakve simptome, dok se ne razviju oštećenja ciljnih organa.

Dvije vrste tlakomjera

OMRON tlakomjeri  za kućnu upotrebu dijele se u dvije vrste: za nadlakticu i za zapešće. Razlikuju se ovisno o mjestu postavljanja manžete tlakomjera, ali se razlikuju i po vrstama značajki koje nude.Tip tlakomjera za nadlakticu standardni je uređaj koji preporučuju liječnici. Ovi su tlakomjeri jednostavni za upotrebu zahvaljujući velikom zaslonu i velikim tipkama.

Tlakomjeri za zapešće također imaju prednosti kao što je npr. jednostavnost primjene i provođenja mjerenja. Ova je vrsta tlakomjera kompaktna i prijenosna, pa je posebno prikladna za mjerenje krvnog tlaka dok putujete ili ste u pokretu kada vam treba lagani tlakomjer koji možete lako ubaciti u torbu. Za one koji ne putuju tako često ili radije mjere krvni tlak kod kuće, tradicionalni tlakomjeri za nadlakticu dobra su opcija.

Klinička validacija

„Klinički validirano“ znači da je proizvod ocijenila neovisna organizacija i testirala ga te da zadovoljava stroge zahtjeve utvrđene od određenih međunarodnih organizacija poput Britanskog društva za hipertenziju (BHS), Europskog društva za hipertenziju (ESH) i Međunarodnog protokola (IP).

 

Afib funkcija

Atrijska fibrilacija (još se naziva i Afib ili AF) jest trepereći ili nepravilan srčani ritam (aritmija) koji može biti uzrokom krvnih ugrušaka, moždanog udara, zatajenja srca i ostalih komplikacija povezanih sa srcem. Tijekom atrijske fibrilacije dvije gornje srčane komore (atriji) tuku kaotično i nepravilno – bez koordinacije s dvjema donjim komorama (ventrikulama) srca. Epizode atrijske fibrilacije mogu se pojavljivati i prolaziti, a možete i razviti atrijsku fibrilaciju koja ne prolazi i potrebno je liječenje. Neki OMRON tlakomjeri imaju funkciju Afib. Uređaj može prepoznati nepravilan puls koji može upućivati na atrijsku fibrilaciju (Afib). Napominjemo da uređaj nije namijenjen dijagnosticiranju atrijske fibrilacije.

Dijagnoza atrijske fibrilacije može se potvrditi samo elektrokardiogramom (EKG). Ako se pojavi simbol Afib, posavjetujte se sa svojim liječnikom.

OMRON Connect

Pojedini OMRON tlakomjeri mogu se spajati na aplikaciju „OMRON connect“  i prenijeti očitanja vrijednosti krvnog tlaka na vaš pametni telefon. Tako možete pratiti svoje izmjerene vrijednosti, napredak, dijeliti rezultate mjerenja sa svojim liječnikom i s vremenom steći dublje razumijevanje svog zdravlja (preuzeti kontrolu nad svojim zdravljem). Uređaji s mogućnosti spajanja na aplikaciju preporučuju se onima koji trebaju pažljivo pratiti krvni tlak i pratiti ga kroz određeno vrijeme, poput dijabetičara i trudnica, kao i ljudima čija se očitavanja često razlikuju u liječničkoj ordinaciji i kod kuće (npr. „Hipertenzija bijelog ogrtača“ ).

Opseg nadlaktice

Ako je opseg vaše nadlaktice unutar 17 - 42 cm, možete razmisliti o tlakomjeru za nadlakticu. Ako je opseg vaše nadlaktice veći od 42 cm, tlakomjer za zapešće može biti dobra opcija za vas. Manžete za zglob zapešća odgovaraju obujmu zgloba između 13,5 i 21,5 cm. Neki OMRON-ovi tlakomjeri za zapešće klinički su potvrđeni za uporabu u pretiloj populaciji.

U nastavku je ponuda OMRON tlakomjera s istaknutim funkcijama (detaljnije o uređajima pogledajte na Medikor web shopu). Preporučujemo da odaberete vrstu tlakomjera koja najbolje odgovara vašim potrebama, stupnju iskustva u mjerenju krvnog tlaka  i ostalim preferencijama. Također, savjetujte se i sa svojim liječnkom o najboljem izboru tlakomjera sukladno vašem zdravstvenom stanju.

 

Omron tlakomjeri dostupni su u Medikoru, svim ljekarnama i na web shopu.

Informacije dostupne na novostima Medikor nisu zamjena za stručan medicinski savijet ili njegu. Medikor preporučuje savjetovanje s liječnikom ukoliko imate zdravstvenih problema ili pitanja.

 

Izdvojeni članci

Proizvodi

Akcija mjeseca

Omron tlakomjeri za nadlakticu

Novo u ponudi

Nadolozeći Medikor dani zdravlja


Impressum Izjava o kolačićima Obavijest o obradi osobnih podataka